יקב רמות נפתלי
יקב רמות נפתלי
יצחק כהן, חקלאי ויזם, עוסק במשך שנים רבות בתפקידי ניהול בתחום החקלאות. חיבורו ליין החל עוד הרבה לפני הקמת היקב. יותר מ- 20 שנה מגדלים חברי מושב רמות נפתלי ענבי יין באדמת עמק קדש אותם הם מוכרים באופן קבוע ליקבי רמת הגולן. לאורך השנים התגלה כי ישנן איכויות מיוחדות ליין המופק מענבים אלו. האקלים המאוזן בין טמפרטורה גבוהה במהלך היום ומנות קור גבוהות בלילה, אדמת הטרה רוסה ומיקום העמק כמובלעת בין ההרים, כל אלו יצרו את התנאים המיוחדים, המוגדר טרואר ייחודי לענבי איכות. הפוטנציאל הטמון באדמות עמק קדש הניע קבוצת חברים שיצחק ארגן לנטוע כרמים נוספים בעמק וכפועל יוצא הקמת יקב משלו שמשתלב עם יקבים נוספים במושב ובעסקי התיירות המתפתחים באזור.
יקב רמות נפתלי הוא יקב בוטיק כשר הממוקם במושב רמות נפתלי שבגליל העליון. הכרמים גדלים בעמק קדש, בקעה יפהפייה השקועה בין הרי נפתלי, אזור בו גדלו ענבי יין משובחים עוד בימי קדם. העמק התגלה מחדש בתחילת שנות ה- 90 כבעל תנאי אקלים מיוחדים במינם המתאימים לגידול ענבי יין אדומים משובחים. השילוב של אדמת טרה רוסה, משקעים מועטים, טמפרטורות נמוכות בלילה וגבוהות ביום יוצרים יחד תנאים אופטימליים לטיפוח הכרמים ולכן הפך העמק לאזור גידול מוכר ומבוקש בין היקבים. יצחק כהן, היינן והמייסד, חלם להקים יקב משפחתי קטן ואיכותי והחל לייצר יינות משנת 2003. היקב מייצר 10,000 בקבוקים בשנה של זנים אדומים בלבד. מספק שירותים בתחום הייצור ועיבוד היין ליקבים נוספים באזור ובכלל. הייחודיות של היקב היא בייצור יינות מזנים מיוחדים כמו: מלבק, פטי ורדו וברברה כמו גם שירותי Private Label לאירועים, אנשים פרטיים וחברות.
היקב שם דגש על הקשר הקרוב בין הכורם ליינן. העובדה שענבי היין נבצרים בכל שנה מאותה חלקת כרם מאפשרת לייצר יינות איכותיים לאורך זמן המתאפיינים בקו אלגנטי וסגנון ייחודי. היקב מצויד במכשור לייצור יין מהמתקדמים בעולם ותהליכי הייצור מוקפדים להתבצע באופן עקבי ומבוקר על מנת להגיע לאיכות המקסימלית. שני דברים אלו מאפשרים הלימה מדויקת ככל שניתן בין התפתחות הענבים בכרם לבין תהליכי ייצור היין ובכך מסייעים לנו להגיע לרמת דיוק גבוהה בייצור היינות ומביאים לתוצאה איכותית ועקבית לאורך השנים.
היינות שלנו:
מלבק
מקורו של זן המלבק הוא בחבל בורדו שבצרפת אך עם הזמן הועתק למדינות ארגנטינה וצ'ילה שם רכש את עיקר המוניטין שלו. יקב רמות נפתלי ידוע כחלוץ בגידול וייצור יינות מזנים חדשים ומיוחדים. לאחר בדיקות התאמה של הזן לאזור, החליט יצחק כהן, המייסד והיינן, לגדל מלבק ישראלי באדמתו הפורייה בעמק קדש. פרי המלבק הוא עוצמתי מאוד עם גווני סגול הנוטים לשחור.
ברברה
זן הברברה מגיע אלינו מחבל פיימונטה שבאיטליה, ההתאהבות בזן הנפלא הזה הביאה את יצחק כהן לקחת סיכון ולנסות לגדלו על אדמת עמק קדש בארץ. היה צריך שאר רוח כדי להאמין בזן ולתת לו הזדמנות. התוצאה היא יין עם חמיצות טבעית ומהנה ועם מרקם עדין ומדוייק.
דואט
יין הדגל של היקב שלנו. הדואט הינו תערובת של הזנים מרלו וקברנה סובניון (60% מרלו ו- 40% קברנה סוביניון). צבעו של יין ה"דואט" נוטה לגווני אדום-סגול עמוק, בטעמו ניתן להרגיש את ארומות הקברנה סובניון יחד עם העדינות והרכות של המרלו. היין משאיר טעמים עוצמתיים המתמשכים בפה גם לאחר השתייה. הבלנד נכנס לחבית עץ מיוחדת של 2000 ליטר, הבלנד מוחזק בחבית במשך שנה. לפני הביקבוק מוסף לבלנד עוד כ-5% פטי ורדו.
פטי ורדו
פטי ורדו הוא זן עדין ומתובל אחד מזני חבל בורדו, בעל צבע סגול עמוק ובדרך כלל משתמשים בו בכמויות קטנות לתיבול בלנדים של יינות אחרים והעצמת צבעם.
ענבי הפטי-ורדו מבשילים יחסית מאוחר לשאר הזנים גדלים בכרם. תנאי האקלים בעמק קדש -הקרקע, השמש החזקה ביום וקור הלילה מתאימים במיוחד להתפתחות הענבים ולקבלת צבעי סגול עז וארומות מיוחדות. היין בעל גוף מלא, עם טאנינם חזקים ופירותי במיוחד, יחד עם זאת מהווה יין רך וקטיפתי שכייף לשתות אותו גם ללא ליווי אכיל.
קברנה סוביניון 2013
קברנה סוביניון התיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון.
בציר 2013 התאפיין בתנאי מזג אויר טובים במיוחד, החל מחורף קר שנתן מנות קור טובות לכרם ולאחר מכן הופעת פרי אחידה בליבלוב הכרמים. הבשלת הענבים הייתה אחידה והדרגתית , מה שנתן להבשלות הפנוליות להתפתח כראוי. כל זה יחד הביאו ליין איכותי במיוחד, כאשר כבר בהיותו בחבית ולאחר הביקבוק, הבחנו ביין מיוחד שהולך ומתפתח בבקבוקים. היין נשאר להתפתח בבקבוקים לפני הוצאתו למכירה שנתיים נוספות. היין יבש צבעו סגול כהה, ליין ריח עדין של טבק. טעמו מתעצם בפה בכל טעימה שונה מקודמתה.
פרימו 2014
הפרימו הינו ממסך משני זני ענבים : 70% ברברה 30% מרלו.
הברברה התיישנה שנה בחביות עץ אלון צרפתיות בנות שנה.
המרלו התיישן בחביות עץ אלון במשך שנתיים.
ענבי הברברה נבצרו בבריקס של 24 ו- PH 3.30. תסיסת הברברה מהירה מאוד, השרייה ארוכה עם הקליפות. יין הברברה בצבע מאדום לא חזק המיוחד. הטעמים חומציים וארומטיים מאוד.
לבלנד הפרימו נבחר מרלו מבנת בציר מאוד' מיוחדת שדיוצאת אחת לכמה שנים. בריקס 26.5 PH 3.45 צבע אדום כהה ביותר. טעמי מרלו עשירים ביותר.
אחוז האלכהול בפרימו 14%
השילוב של המרלו באחוז זה נותן ליין עידון מיוחד לטעמי הברברה שמאוד חזקים.
היין יגיע לשיאו אחרי 8 שנים.
היין נמכר בארה"ב. בדיוטי בנתב"ג ובחנות היקב ובמסעדה אחת בתלפיות בחיפה
יצחק כהן, חקלאי ויזם, עוסק במשך שנים רבות בתפקידי ניהול בתחום החקלאות. חיבורו ליין החל עוד הרבה לפני הקמת היקב. יותר מ- 20 שנה מגדלים חברי מושב רמות נפתלי ענבי יין באדמת עמק קדש אותם הם מוכרים באופן קבוע ליקבי רמת הגולן. לאורך השנים התגלה כי ישנן איכויות מיוחדות ליין המופק מענבים אלו. האקלים המאוזן בין טמפרטורה גבוהה במהלך היום ומנות קור גבוהות בלילה, אדמת הטרה רוסה ומיקום העמק כמובלעת בין ההרים, כל אלו יצרו את התנאים המיוחדים, המוגדר טרואר ייחודי לענבי איכות. הפוטנציאל הטמון באדמות עמק קדש הניע קבוצת חברים שיצחק ארגן לנטוע כרמים נוספים בעמק וכפועל יוצא הקמת יקב משלו שמשתלב עם יקבים נוספים במושב ובעסקי התיירות המתפתחים באזור.
יקב רמות נפתלי הוא יקב בוטיק כשר הממוקם במושב רמות נפתלי שבגליל העליון. הכרמים גדלים בעמק קדש, בקעה יפהפייה השקועה בין הרי נפתלי, אזור בו גדלו ענבי יין משובחים עוד בימי קדם. העמק התגלה מחדש בתחילת שנות ה- 90 כבעל תנאי אקלים מיוחדים במינם המתאימים לגידול ענבי יין אדומים משובחים. השילוב של אדמת טרה רוסה, משקעים מועטים, טמפרטורות נמוכות בלילה וגבוהות ביום יוצרים יחד תנאים אופטימליים לטיפוח הכרמים ולכן הפך העמק לאזור גידול מוכר ומבוקש בין היקבים. יצחק כהן, היינן והמייסד, חלם להקים יקב משפחתי קטן ואיכותי והחל לייצר יינות משנת 2003. היקב מייצר 10,000 בקבוקים בשנה של זנים אדומים בלבד. מספק שירותים בתחום הייצור ועיבוד היין ליקבים נוספים באזור ובכלל. הייחודיות של היקב היא בייצור יינות מזנים מיוחדים כמו: מלבק, פטי ורדו וברברה כמו גם שירותי Private Label לאירועים, אנשים פרטיים וחברות.
היקב שם דגש על הקשר הקרוב בין הכורם ליינן. העובדה שענבי היין נבצרים בכל שנה מאותה חלקת כרם מאפשרת לייצר יינות איכותיים לאורך זמן המתאפיינים בקו אלגנטי וסגנון ייחודי. היקב מצויד במכשור לייצור יין מהמתקדמים בעולם ותהליכי הייצור מוקפדים להתבצע באופן עקבי ומבוקר על מנת להגיע לאיכות המקסימלית. שני דברים אלו מאפשרים הלימה מדויקת ככל שניתן בין התפתחות הענבים בכרם לבין תהליכי ייצור היין ובכך מסייעים לנו להגיע לרמת דיוק גבוהה בייצור היינות ומביאים לתוצאה איכותית ועקבית לאורך השנים.
היינות שלנו:
מלבק
מקורו של זן המלבק הוא בחבל בורדו שבצרפת אך עם הזמן הועתק למדינות ארגנטינה וצ'ילה שם רכש את עיקר המוניטין שלו. יקב רמות נפתלי ידוע כחלוץ בגידול וייצור יינות מזנים חדשים ומיוחדים. לאחר בדיקות התאמה של הזן לאזור, החליט יצחק כהן, המייסד והיינן, לגדל מלבק ישראלי באדמתו הפורייה בעמק קדש. פרי המלבק הוא עוצמתי מאוד עם גווני סגול הנוטים לשחור.
ברברה
זן הברברה מגיע אלינו מחבל פיימונטה שבאיטליה, ההתאהבות בזן הנפלא הזה הביאה את יצחק כהן לקחת סיכון ולנסות לגדלו על אדמת עמק קדש בארץ. היה צריך שאר רוח כדי להאמין בזן ולתת לו הזדמנות. התוצאה היא יין עם חמיצות טבעית ומהנה ועם מרקם עדין ומדוייק.
דואט
יין הדגל של היקב שלנו. הדואט הינו תערובת של הזנים מרלו וקברנה סובניון (60% מרלו ו- 40% קברנה סוביניון). צבעו של יין ה"דואט" נוטה לגווני אדום-סגול עמוק, בטעמו ניתן להרגיש את ארומות הקברנה סובניון יחד עם העדינות והרכות של המרלו. היין משאיר טעמים עוצמתיים המתמשכים בפה גם לאחר השתייה. הבלנד נכנס לחבית עץ מיוחדת של 2000 ליטר, הבלנד מוחזק בחבית במשך שנה. לפני הביקבוק מוסף לבלנד עוד כ-5% פטי ורדו.
פטי ורדו
פטי ורדו הוא זן עדין ומתובל אחד מזני חבל בורדו, בעל צבע סגול עמוק ובדרך כלל משתמשים בו בכמויות קטנות לתיבול בלנדים של יינות אחרים והעצמת צבעם.
ענבי הפטי-ורדו מבשילים יחסית מאוחר לשאר הזנים גדלים בכרם. תנאי האקלים בעמק קדש -הקרקע, השמש החזקה ביום וקור הלילה מתאימים במיוחד להתפתחות הענבים ולקבלת צבעי סגול עז וארומות מיוחדות. היין בעל גוף מלא, עם טאנינם חזקים ופירותי במיוחד, יחד עם זאת מהווה יין רך וקטיפתי שכייף לשתות אותו גם ללא ליווי אכיל.
קברנה סוביניון 2013
קברנה סוביניון התיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון.
בציר 2013 התאפיין בתנאי מזג אויר טובים במיוחד, החל מחורף קר שנתן מנות קור טובות לכרם ולאחר מכן הופעת פרי אחידה בליבלוב הכרמים. הבשלת הענבים הייתה אחידה והדרגתית , מה שנתן להבשלות הפנוליות להתפתח כראוי. כל זה יחד הביאו ליין איכותי במיוחד, כאשר כבר בהיותו בחבית ולאחר הביקבוק, הבחנו ביין מיוחד שהולך ומתפתח בבקבוקים. היין נשאר להתפתח בבקבוקים לפני הוצאתו למכירה שנתיים נוספות. היין יבש צבעו סגול כהה, ליין ריח עדין של טבק. טעמו מתעצם בפה בכל טעימה שונה מקודמתה.
פרימו 2014
הפרימו הינו ממסך משני זני ענבים : 70% ברברה 30% מרלו.
הברברה התיישנה שנה בחביות עץ אלון צרפתיות בנות שנה.
המרלו התיישן בחביות עץ אלון במשך שנתיים.
ענבי הברברה נבצרו בבריקס של 24 ו- PH 3.30. תסיסת הברברה מהירה מאוד, השרייה ארוכה עם הקליפות. יין הברברה בצבע מאדום לא חזק המיוחד. הטעמים חומציים וארומטיים מאוד.
לבלנד הפרימו נבחר מרלו מבנת בציר מאוד' מיוחדת שדיוצאת אחת לכמה שנים. בריקס 26.5 PH 3.45 צבע אדום כהה ביותר. טעמי מרלו עשירים ביותר.
אחוז האלכהול בפרימו 14%
השילוב של המרלו באחוז זה נותן ליין עידון מיוחד לטעמי הברברה שמאוד חזקים.
היין יגיע לשיאו אחרי 8 שנים.
היין נמכר בארה"ב. בדיוטי בנתב"ג ובחנות היקב ובמסעדה אחת בתלפיות בחיפה